banat - بنات
طريقة عمل طاجن القرع العسلى Oouuso10
banat - بنات
طريقة عمل طاجن القرع العسلى Oouuso10
banat - بنات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

banat - بنات

نحن نقدم لك كل ماهو جديد ومفيد وعلمى وبناء
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوراللعاب والترفيهالتسجيلدخولتهانىعزاء واجب
Tumblr Codes
**** **** **** ****
مواضيع مماثلة
نتائج الشهادات
 
 
 
 
أجمل الألعاب
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
مكتبة الصور
طريقة عمل طاجن القرع العسلى Empty
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
التبادل الاعلاني

 

احداث منتدى مجاني
 

 

 طريقة عمل طاجن القرع العسلى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dena

dena


عدد المساهمات : 80
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

طريقة عمل طاجن القرع العسلى Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل طاجن القرع العسلى   طريقة عمل طاجن القرع العسلى Icon_minitime1الأحد أغسطس 29, 2010 6:51 pm


المقادير


1 كيلو قرع
عسلي

نصف كيلو سكر

فانيليا

3 ملاعق كبيرة
سمن

3 ملاعق كبيرة
دقيق

كوب لبن

مكسرات محمصة

جوز هند
مبشور

قرفة
مطحونة

الطريقة


الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده


طريقة عمل طاجن القرع العسلى 114




طريقة عمل طاجن القرع العسلى 213





طريقة عمل طاجن القرع العسلى 312



طريقة عمل طاجن القرع العسلى 412






و بعدين نقطعه مكعبات كده



طريقة عمل طاجن القرع العسلى 511



و نحطه في حلة على النار و عليه السكر

و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات

و نغطي الحلة كويس


طريقة عمل طاجن القرع العسلى 611


هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه

و كمان القرع هيكون استوي

في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب

و ناس بتحب القرع يكون مكعبات وانت بقى واللى تحبيه


بعد كده نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع


طريقة عمل طاجن القرع العسلى 712




و بعدين نعمل الباشاميل


نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح
و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش
و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا
و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل

و كده الباشاميل خلصت



ندخل بأه علي صينية القرع شخصياً

نجيب الصينية


و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو

بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي

و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية

(
يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)

و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه


و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور


و نحط الطبقة التانية باقي القرع العسلي كله


و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه

و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة تدي لون و ريحة جنااان

علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل تحت خالص قبل القرع في الصينية و النصف الباقي علي الوش

(
ممكن تعملي كده عادي)



بس كده خلاص خلصنا


نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر

علي درجة حرارة متوسطة


طريقة عمل طاجن القرع العسلى 811
و تطلع بأه و بالهنا و الشفا

منقول
طريقة عمل طاجن القرع العسلى Ramada10

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل طاجن القرع العسلى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة إعداد القطايف - لذيذ جدا - طريقة سهلة جدا و ممتعة
» طريقة عمل البوغاشة
» طريقة عمل الروانى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
banat - بنات :: الفئة العامة :: المنتدى االخامس ( الحلويات )-
انتقل الى: